Dana 28.06.2015. (nedjelja) na Malom Plivskom jezeru, u blizini mlinčića, s početkom u 10:30 sati održana je Državna izložba pasa svih pasmina „V CAC Jajce 2015“. Izložbu je organizovao Kinološki klub „Biseri Plive“ iz Jajca. Nakon intoniranja državne himne, izložbu je otvorenom proglasio načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Pored domaćih, na manifestaciji su učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih država. Od ukupno prijavljenih 110 pasa, na jučerašnjoj manifestaciji je ocijenjeno oko stotinu pasa.

Izložbu su sudili Slavoljub Andrić i Peter Firic, kinološke sudije iz Srbije, te Alen Salkić i Monika Blaž iz Bosne i Hercegovine. Tokom izložbe upriličena je pokazna vježba radnih pasa koji su u vlasništvu KP Bihać, kao i revijalni dio izložbe.

Za najljepšeg psa ovogodišnje izložbe proglašen je malteški pas Black Boots Marc Jacobs, vlasnice Željke Galić iz Zagreba.

REZULTATI (PDF)

Organizator i mnogobrojni sponzori obezbijedili su bogat fond nagrada, a svi učesnici su dobili i prigodne poklon pakete. Manifestacija je trajala do 15:00 sati, nakon čega je upriličeno druženje za sve učesnike i goste. U nastavku pogledajte još nekoliko fotografija sa Državne izložbe pasa “V CAC Jajce 2015.

Generalni sponzor izložbe bila je Općina Jajce, a medijski pokrovitelj Jajce Online.