Na Malom Plivskom jezeru u Jajcu, na području poznatih mlinčića, 08.07.2018. godine održana je Državna izložba pasa svih pasmina “CAC BiH Jajce 2018”.

Izložbu je organizirao Kinološki klub “Biseri Plive” a otvorenom proglasio načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Osim domaćih, na manifestaciji su učestvovali brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Na izložbi je učestvovao veliki broj pasa, 35 različitih pasmina, među kojima su najbrojniji bili rottweileri, njemački ovčari i dobermani.

Izložbu su sudili renomirana sudijska imena u svijetu kinologije Nikola Konrad i Tijana Konrad iz Srbije.

Na kraju, uz dosta konsultacija i vijećanja, za najboljeg psa osme državne izložbe proglašen je njemački ovčar Farah-Friday, vlasnika Zorana Blagojevića iz Banja Luke, na drugom mjestu se našao rotvajler Boa, u vlasništvu Branka Lazića iz Bijeljine, dok je na treće mjesto na podijumu stao francuski buldog Aragon, vlasnika Alana Ćatovića iz Brčkog.

Kako to obično biva na izložbama pasa, najveće simpatije i ovaj put je izazvala revija “Dijete i pas”, dio izložbe kada mališani izlažu svoje ljubimce. Osim toga izabrani su najbolji psi i u ostalim kategorijama kao što su razred beba, štenad, veterani, parovi, odgajivačke grupe, juniori bis kao i drugo.

Generalni sponzor izložbe bila je Općina Jajce i jajački privrednici, a medijski pokrovitelj Jajce Online.