U subotu, 4. jula u 17 sati na Malom Plivskom jezeru kod vodenica (mlinčića) na Plivi u Jajcu održat će se promocija drugog izdanja knjige „Moj prijatelj pas“, iz edicije”Ruka šapi”, Zorana M. Kosa, u izdanju izdavačko-grafičke kuće Planjax iz Tešnja i Kinološkog kluba “Biseri Plive” iz Jajca.

Na promociji će govoriti: dr sci. Bajruzin Hajro Planjac, pjesnik, pripovjedač, romansijer i publicista, jedan od najtiražnijih bosanskohercegovačkih pisaca za djecu i omladinu i autor.
Kako je slikovnica prva djetetova knjiga koja ga uvodi u svijet književnosti, i pomaže mu razumjeti svijet oko sebe, i ova Ilustrovana bajka namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, sadržavat će manje teksta, ali i bogate ilustracije, a sadržajno se bavi temama koje će približiti djeci na prihvatljiv način da razumiju pse, iako oni „govore“ svojim psećim jezikom, i da razumiju osmijeh koji je često iskreniji od ljudskog. Da ih naučimo zašto ih zovemo ljubimcima!
Jedan od protagonista u ovoj budućoj knjizi-slikovnici bit će i naš mali sugrađanin Hamza Duraković-Tigar koji se sa psima druži od svoga rođenja. Osim što je zaljubljenik u kinologiju kao i njegov amidža Alija Čosić, Tigar je jako talentirani karatista i član je KK “Kumite” Jajce.
Publika će nakon promocije imati priliku da preuzme besplatan primerak knjige. Broj knjiga je ograničen.
Jajce-online.com / the-dog-republic.com